De uitslag van puzzel nr. 1:
De vraag was: Wat is de afstand tot de dichtstbijzijnde molen?
Het juiste antwoord is: De dichtstbijzijnde molen is de Philisteinse Molen op een afstand van 1262
1265 m.
Er waren 5 inzenders. Drie daarvan hadden de Philisteinse molen gekozen.
Het dichtst erbij zat Niek Dekkers uit Castricum met 1256 m, dan Gerard van Wieringen uit St.Pancras met 1250 m, en dan Nel Scholten-Ballast uit Doetinchem met 1212 m.
Alle drie deze inzenders zaten er echter zo dicht bij, dat ik besloten heb ze alle drie een prijs te geven. In de tweede helft van mei krijgen ze de beloofde foto.

Het meest originele (en misschien ook wel het enige goede antwoord????) kwam van Klaas Zaal jr. uit Alkmaar die schreef dat de dichtstbijzijnde molen het molentje van de windsnelheidsmeter (anemometer) op het gemaal is.
Van spil Wimmenumer tot spilletje van de windsnelheidsmeter schatte hij op 18 m. Dat zat er wel een stuk naast (het is ca. 30 m), maar het is wel erg origineel gevonden, en daarom heb ik besloten hem ook een prijs te geven.
Anemometer.jpg (42086 bytes)

Op bovenstaande foto zie je de Wimmenumer, het molentje van de windsnelheidsmeter, en, als je heel goed kijkt, achter de koeien, in de verte nog de Philisteinse molen.
De troostprijs gaat naar de vijfde inzender; Thijs Michielsen uit Aalst, die dacht dat de Bosmolen op 2,5 km afstand de dichtstbijzijnde molen was.