De uitslag van puzzel nr. 15
Dit betrof een fragment van de topografische kaart van Noord-Holland, met de vraag: Welke molen (naam en plaats) staat hier in het midden op aangegeven?

Er waren maar liefst tien inzendingen, waarvan er negen goed waren.
Het betrof de molen “Nieuw Leven” van de Wogmeer, Molenpad 6, Hensbroek, gemeente Obdam. Molenaar Willem Borst (ook bekend onder de naam "Ruige Willem"). De enige foute inzending gaf de nabijgelegen molen van de polder Hensbroek.

Loting (met de 'random number generator' van mijn rekenmachine) heeft bepaald dat de prijs naar de 3e inzender gaat, en dat was Lourens Vellinga uit Houten. De prijs zal een dezer dagen naar hem worden opgestuurd.

Het is wel aardig om te lezen hoe sommigen achter de juiste molen zijn gekomen:
Lourens Vellinga schrijft:
Ik heb nog een ouwe topo van 1:50.000 van 1980 of zo maar dat was geen probleem. Er staat een hoogte van -2.1 meter aangegeven en dat komt maar in een beperkt aantal polders in Noord-Holland voor voor. Links bovenin staat de letter k die in het lettertype staat waarin in de topografische atlas poldernamen worden weergegeven. Een speurtocht door de index leverde Polder Hensbroek op. Vervolgens heb ik 'molen' en 'Wogmeer' ingeklopt op Google en op de eerste pagina stonden voldoende links om achter de naam van de molen te komen.
Mark Dwarswaard deed het zo:
Leuke puzzel!!! Ik heb zelf een aantal atlassen staan (in topografie ben ik altijd al heel erg geïnteresseerd geweest, evenals geografie, ik kijk graag naar het landschap) en ik ben meteen in m'n favoriete atlas gedoken; de Satellietbeeldatlas van Nederland (Robas), op de ene pagina de ANWB-kaart, op de andere de satellietfoto van het gebied van de ANWB-kaart. Het mooie is dat de ANWB-kaart de (meeste) molens aangeeft [...]. Ik dus zoeken... Kijkend op jou puzzel-kaart zag ik de polder rechts van de molen (kavelverdeling) en uiteraard biedt het wegennet wat vastigheid (en maar zoeken naar een "K" aan het eind van een naam. Al vrij snel viel mijn oog op de molen ten zuidoosten van HensbroeK (en dat is één), omdat het wegennet (op de kaart) goed overeen kwam met die van jouw puzzelkaart ( en dat is twee). Op de kaart (in mijn atlas) ontbreekt echter het boezemwater (TWIJFEL!). Maaaar... zoals ik al vertelde staat op de tegenoverliggende pagina een satellietfoto. Daarop was ook de polder zichtbaar (de verkaveling), sterker nog; de richting van de verkaveling van de polder komt mooi overeen met die van jouw puzzelkaart (en dat is drie) en dat geldt ook voor de verkaveling van het gebied aan de andere zijde van de boezem! Kaart en foto gecombineerd geeft bij mij voldoende zekerheid dat het de juiste molen betreft. Nu de naam nog. Bij veel molens staat een naam bij de molenaanduiding op de kaart. Hier natuurlijk weer niet! Dan blijft er natuurlijk maar één boek in m'n boekenkast over, het aloude rode boekje van het Nederlandse Molenbestand! Deze informatie bijeenrapend, destillerend en uitgefilterd kom ik uit op de Nieuw Leven te Wogmeer / Hensbroek, welke polder De Wogmeer bemaalt/bemaalde.