Constructietekening van De Wimmenumer

In 1974 maakte technisch tekenaar Hein Rabe een prachtige perspectieftekening van De Wimmenumer. Rabe is zelf maar tweemaal op de molen geweest, en tekende verder alles aan de hand van schetsjes en maten die ik hem gaf.

Op de volgende pagina krijgt u deze tekening (hier links sterk verkleind) heel groot in beeld. Bovendien zijn een heleboel onderdelen aan te klikken (hyperlinks) waarna u meer informatie, wetenswaardigheden, bijzonderheden etc. over het betreffende onderdeel krijgt, vaak nog met een fotootje erbij. De hyperlink verschijnt steeds in een nieuw venster (window). Door rechtsboven in dat scherm op het rood-witte kruisje te klikken sluit u dat scherm weer, en heeft u Rabe's tekening weer in beeld, en kunt u desgewenst een ander onderdeel aanklikken.

De tekening is te groot voor op een normaal scherm, u zult dus met de schuifbalken onder en rechts langs het venster moeten werken om alles in beeld te krijgen. Terwijl u met uw muisaanwijzer over de tekening glijdt zie u onderin uw scherm welke hyperlinks allemaal beschikbaar zijn.

Omdat de tekening met alle hyperlinks nogal groot is (ca. 1MB) duurt het enige tijd voordat die geladen is. Via een gewone telefoonlijn-internetverbinding iets meer dan 2 minuten. U kunt nu nog besluiten of u doorgaat of er vanaf ziet:

N.B. De nieuw toegevoegde teksten zullen ongetwijfeld nog wat typefouten bevatten. En heel misschien werken sommige links niet. Wilt u zo vriendelijk zijn mij een e-mailtje te sturen als u dit ontdekt? Dan kan ik het verbeteren. Bij voorbaat dank!

Door een verandering van server in 2007 komen bijzondere tekens op de oude pagina's van deze site,  zoals de  è, é, ë, ï, ó en €  niet goed door. Ze zijn veranderd in Griekse of Japanse lettertekens of vraagtekens. Aan het probleem wordt gewerkt. Excuses voor het ongemak.