Kapzoldervloer

De vloer van de kap- of kruizolder (molenmaker Poland spreekt in 1954 over "kruizolder") bestaat uit mooie oude, 28 cm brede delen.

In het midden, om de koningsspil, liggen twee uitneembare luiken. Daaronder heeft in de tweede wereldoorlog, een generator gezeten die elektriciteit opwekte om een accu bij te vullen. Daarop was 's nachts een rode lamp aangesloten die op een mast boven op de kap stond. Dit in verband met het nabijgelegen vliegveld Bergen.

Het huidige schuifluik ligt niet op de plek van vroeger. Bij het maken van slaapkamertjes in 1956 is in verband met de indeling de trap naar de kapzolder verplaatst van het zuidwest veld naar het noordoost veld. Overigens is de nieuwe plaats gunstiger; bij de meest voorkomende windrichtingen stoot je nu niet meteen met je kop tegen het kruirad als je bovenkomt!

Vroeger is waarschijnlijk sprake geweest van een klapluik. Maar het huidige schuifluik is, gezien de toestand waarin het luik en geleiders verkeren, toch ook al erg oud en niet van 1955.
Het huidige schuifluik in de kapzoldervloer.
Op de achtergrond o.a. de nodige reserve kaprollen, een tv-antenne en een reserve kruikram.
De oude plaats van het luik. De rode pijl wijst naar een wervel waarmee vermoedelijk het vroegere klapluik werd vastgezet. Helemaal zeker is dat niet, want de plaats is wat onlogisch; het luik zou er niet achter vallen als je het openklapt. Een van de luiken om de koningsspil is opengezet. Tegen de onderzijde van het luik zit nog een riemspanner die heeft dienstgedaan bij de aandrijving van de generator die in de oorlog stroom opwekte voor de rode lamp. In het gat kijken we bij de letter P tegen het hardboard plafond van een van de slaapkamertjes aan.