Noordwest portaal

We noemen dit tegenwoordig "het kleine kamertje", maar in 1948 schreef de secretaris van de polder toen hij de molen beschreef over een "kamer met twee bedsteden en twee portalen".

Aanvankelijk was in dit portaal een bed. Daar heeft mijn broer Peter een aantal jaren geslapen. Zie nevenstaande foto's uit 1953. Op de linker foto nog het oorspronkelijke behang, op rechter foto is het kamertje door mij opa Ruiter met "tegeltjesbehang" inmiddels opnieuw behangen.

Het plafond van het portaal zat toen veel lager dan tegenwoordig.

In 1962, met de komst van waterleiding, is alles veranderd. Het plafond werd verhoogd, en er werd tussen schepradwand en onderwiel (waar dus eerst het hoofdwinde van Peters bed zat) een WC/douche gemaakt door de Fa. Poland. Op de foto (okt. 1962) is Poland bezig met de aanleg van de WC/douche.

De douche was overigens niet zo'n succes, want de wanden zijn bekleed met tegeltjes-hardboard, en dat kan niet goed tegen water!! Toen in 1996 de schuur werd herbouwd werd daarin een echte douchecel gemaakt.

 

Deur van woonkamer naar kleine kamertje

Net als de andere deur van de woonkamer nog een echte originele "spiegeldeur" met wervel en bochtscharnieren (overigens later wel extra scharnieren bijgezet).