Zijn er nog grote reparaties in het verschiet?

Eigenlijk niet. In 2006 heeft nog een flinke klus aan de fundering van de molen plaatsgevonden. De molen was aan het verzakken, maar een nieuwe betonnen fundering onder vier penanten heeft dat inmiddels verholpen. Op de nieuwspagina's van 2005 en 2006 is daar meer over te lezen.

Verder liggen er geen grote reparaties in het verschiet. Misschien in de toekomst de wielbak waar het onderwiel in draait eens aanpakken, want die lekt een beetje (maar het wiel staat onder normale omstandigheden nog wel droog). En wellicht in 2012 nieuwe roeden. De huidige stalen roeden uit 1967 beginnen in het midden door roestvorming dunner te worden. Ze zijn van de Fa. Burger uit Heerhugowaard, en van dergelijke roeden zijn er elders al verschillende (zelfs van jongere datum!) gesneuveld! Maar ik houd de buitenkant goed bij (om het jaar), en van binnen zijn ze al twee keer behandeld met een speciaal procédé dat ook in de offshore wordt gebruikt.

Er is steeds veel onderhoud verricht, zowel klein als groot. Rolvloer en rollenwagens zijn vernieuwd, alle ondertafelementen zijn vernieuwd, de (houten) wateras is vernieuwd, een las aan een achtkantstijl, etc. etc.

 

Terugknop.jpg (2502 bytes)