FEEST !!!
zaterdag 26 april 2003

was het precies 50 jaar geleden dat mijn ouders, broer en ik op de Wimmenumer kwamen, en dat zij besloten de molen te huren als zomer- en weekendverblijf.

Van 11 - 16 uur vond een receptie plaats, en werd een boekje  over de geschiedenis van de Wimmenumermolen en de omgeving ten doop gehouden. Het boekje in A5-formaat omvat 240 pagina's, alle in kleur, met heel veel foto's over de geschiedenis van de molen, de polder, het gehucht Wimmenum, de omgeving (het boerenbedrijf, het dierenleven etc.) en een hoofdstuk met uitgebreide beschrijving van de molen. De periode Zwijnenberg van 50 jaar komt uiteraard in de vorm van een kroniek ook aan bod. Het boekje is tegen kostprijs verkrijgbaar; € 25,00 afgehaald en € 28,00 voor verzending per post.
Bestellen: giro 1538163 t.n.v. E.Zwijnenberg te Alkmaar


Hier sta ik als jochie van 7 jaar oud in 1953 in de deuropening.

Het is mede naar aanleiding van dit jubileum dat deze website over de Wimmenumermolen een grote uitbreiding onderging. Een tekening van de molen in perspectief, in 1974 gemaakt door Hein Rabe, is het uitgangspunt. Op nagenoeg alle onderdelen die zichtbaar zijn kan worden geklikt, waarna u allerlei bijzonderheden en foto's krijgt voorgeschoteld.
Ook zaken als het gemaal, de schuur, het erf, water, licht en telefoon, komen aan de orde.

 

Voor foto's van het feest van 26 april kunt u terecht bij de Fotorubriek.